GÖKÇEBEY BELEDİYESİ RESMİ SİTESİ
23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun
Tarih : 22.04.2019 Okunma : 1101

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun
Milli iradeyi temsil eden Yüce Meclisimizin açıldığı ve ilk toplantısını yaptığı 23 Nisan 1920 günü " Egemenliğin Millete Ait Olduğu " ilkesi hayata geçirilmiş ve Atatürk'ün önderliğinde yakılan bağımsızlık ateşi engel tanımaz, bitip tükenmez bir şevk ve heyecana dönüşmüştür. Toprakları işgale uğramış ve esarete mahkum edilmek istenen Milletimizin yokluklar içerisinde var ettiği Meclisimiz milli iradenin istinadgâhı olmuştur.Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı bu günü Ülkemiz ve tüm Dünya çocuklarına bir bayram olarak armağan ederek geleceğimizin teminatı olan çocuklara duyduğu inancı ve Dünya barışına verdiği değeri göstermiştir. Dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olma özelliğiyle, Dünya çocuklarıyla birlikte kutladığımız bu bayram ile dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenmekte ve tüm insanların huzur ve barış içinde yaşayacakları bir dünyanın temelleri atılmaktadır.Bütün çabamız çocuklarımıza daha iyi, daha mutlu ve müreffeh bir gelecek bırakabilmek içindir.
Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal'i ve silah arkadaşlarını, Birinci Meclis'in muhterem üyelerini, kutsal değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden fedakar Gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, mutluluğunuzun, sevincinizin ve ümidinizin daim olmasını diliyorum.