GÖKÇEBEY BELEDİYESİ RESMİ SİTESİ
KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
Tarih : 28.08.2018 Okunma : 307

KURBAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir.
Dini bir ibadet olarak kurban ise ‘Allah’a yakın olmak için takdim edilen şey’ anlamında kullanılır. Bu anlamda kestiğimiz kurbanlar bizi Allah’a daha yakın kılmaya vesile olurlar.
Kurban Bayramı, Müslümanların hem kendi aralarında hem de toplumun bütün fertleri arasında kaynaşma vesilesidir. Bu bayramda fakirler gözetilir, ihtiyaçları giderilir.
Ülkemizde son günlerde yaşanılan sıkıntılı günler ve huzurumuzu bozmak isteyen mihraklara karşı Kurban Bayramı’nın ülkemizin birlik, beraberlik ve istikrarına katkı sağlamasını yüce Allah’tan temenni ediyorum.
Bu duygular içinde saygı değer Gökçebey halkımızın mübarek Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, İslam alemine gerekse tüm dünyaya hayırlar getirmesini Cenab'ı Allah'tan niyaz ediyorum.
İsmet KARCI