İlçe Pazarına yerine korona virüs düzenlemesi

Gökçebey Belediyesi İlçe Pazarına yerine korona virüs düzenlemesi yaptı.

İçişleri Bakanlığı, korona virüsü tedbirleri kapsamında yayımlanan genelgeye göre gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazar yerinde giyim gibi ürünlerin satışına izin verilmedi.

Bu kapsam doğrultusunda Gökçebey Belediyesi Zabıta Komiserliği ekipleri ilçe merkezinde kurulan pazarda denetim gerçekleştirdi.Belediyemiz Zabıta ekipleri ilçemize kurulan pazarda bulunan tezgahlardaki mesafelerin 3 metre olmasını sağlarken, kurallara uymayan satıcılar ekipler tarafından uyarıldı. Satış yapan esnaf ile müşteri arasındaki mesafenin 1 metre olması da sağlanarak şerit çekildi.

Zabıta ekipleri aynı zamanda ilçe pazarı esnaflarımıza sosyal mesafe ve hijyen kuralları konusunda uyarılarda bulundular. Tedbir almanın önemini anlatıp, pazar yerine giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılmasının denetimini yaparken, vatandaşlarımızın ateş ölçümlerini alınıyorlar.

Zabıta Ekiplerimiz eldiven ve maske kullanmaları gerektiğini hatırlatırken pazarcılara alışveriş esnasında, ürünleri kendilerinin vermeleri gerektiğini söylediler.

#VedatÖztürk #GökçebeyBelediyesi #TedbirVar #EvdeKalGökçebey

• Fotoğraf Galerisi