Gökçebey Belediye sinden Haşerelere Karşı İlaçlama

Gökçebey Belediyesi, sivrisineklerin ve haşerelerin üreme noktaları olan sulak alanda ilaçlama çalışması gerçekleştirdiler.

Gökçebey Belediyesi, Zabıta Komiserliği, Veteriner Hekimlik ve İtfaiye Amirliğine bağlı ekiplerimiz tarafından TOKi göletlerinde ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Ekiplerimiz, havaların ısınması ve insanların dış mekanları daha fazla kullanmaya başlamasıyla birlikte, insan sağlığını tehdit eden faktörlerle mücadele etmek üzere TOKİ gölette kapsamlı bir 90 gün etkili Larvasit ilaçlama çalışması başlattı.

Bu doğrultuda çevre sağlığı açısından hiçbir yan etkisi bulunmayan biyolojik ilaçlarla birlikte sivrisineklerin ve haşerelerin üreme noktaları olan sulak alanda ilaçlama çalışması gerçekleştirdiler.

İlaçlama ile açıklama yapan Veteriner Hekimi Fuat Sağlam ; ''Halkımızın hijyeni ve rahatı için belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız, gölet, su birikintileri, sazlık ve çöp alanları gibi sivrisinek üremesinin yoğun olduğu yerlerde sivrisinek, böcek ve haşere popülasyonunun kontrol altında tutulmasıdır" dedi.

#VedatÖztürk #GökçebeyBelediyesi #ZabıtaKomiserliği #VeterinerHekimlik #İtfaiyeAmirliği